Det er ikke altid den nemmeste opgave at finde frem til det bedste undertag. Der er nemlig rigtig mange ting, som du skal finde ud af i den sammenhæng. Er det et bedre undertag, hvis det er billigt, holder tæt, skal have plads til en varmepumpe buffer tank under taget eller er det måske noget helt tredje?

Vi vil i dette indlæg prøve, at dække så mange punkter som muligt, sådan at du kan finde frem til, hvad der gør et undertag godt for dig og din bolig. Du kan altså derfor komme til at lære meget mere omkring din boligs tag i dette indlæg.

Hvad er et undertag?

Et undertag er et beskyttende lag, som ligger under husets tag. Formålet med dette er at beskytte huset mod regn, sne og kondens. Et undertag kan opføres med to forskellige typer af undertag. Der er et fast undertag, som består af pladser, der placeres ved siden af hinanden. Derudover så kan et undertag også bestå af banevarer. Altså på ruller, som sættes fastsættes på tagets skelet ved fx nybyggerier eller tag renoveringer.  

Et under tag monteres ofte ved nybyggerier eller ved renoveringer af ældre hustag. Undertag lægges under taget, som det beskyttende lag. Rigtig mange nybyggere får installeret undertag med det samme, da andet ikke kan betale sig. Undertaget skal i visse tilfælde lægges efterfølgende og kan monteres indefra. At lave undertag indefra er også en løsning, som bruges når husets tag er lagt.

Hvad er prisen på et undertag?

Prisen på et undertag kan svinge meget. Derfor anbefaler vi altid, at du får et tilbud på dit tag før, at du køber. På den måde er du sikker på at få den bedste pris på dit undertag. Dette gør sig specielt gældende når du skal have et fast undertag. Da et fast undertag kan være et mere komplekst tag at lægge. Et fast undertag kan bestå af krydsfinérplader beklædt med tagpap. I samme sammenhæng kan du på en samlet pris på nyt tag og undertag.

Man kan finde flere forskellige services på internettet, som kan hjælpe dig med at skaffe dig flere forskellige tilbud på undertaget. På den måde for du flere undertags priser, der kan give dig den bedste løsning. Det er ikke altid til at finde et undertag ud fra en test. Et undertag kan variere fra bolig til bolig og testes derfor efter virkning. Det er stort set kun håndværkeren, som kan fortælle dig hvad der bedst. Det er ikke ligesom test af varmepumper, hvor man kan sige hvad der passer til hvilken husstand.

Huntonit Undertag til nybyggerne

Det bedste ved Huntonit tag er at det er egnet til alle tagmateriale, det er er regntæt, vandafvisende og diffusionsåben. Man siger at et diffusionsåbent undertag kan ånde og lukke vandet ude på samme tid. Det siger man, da et diffusionsåbent undertag har ventilation. Derudover så modvirker taget kondensdryp.

Nogle undertag har støjende plastik, som blafrer i vinden. Det problem er du foruden med et Huntonit under tag. Det er nemlig helt lydløst. Med sådan et tag kan du forvente en levetid på mere end 50 år.

Et billigt undertag

Er du ude efter et billigere undertag, så skal du nok prøve at kigge på undertag af banevare. Banevarer er billigere bl.a. Fordi det er på ruller, som typisk er mere økonomisk at producere. Hvis du fx benytter dig af IcoPal banevarer, så får du et tyndt filtlignende materiale, som er vandtæt og et ældningsstabilt undertag for tegl, betontagsten, skifer og andre former for tagplader.

Uanset om du skal have lagt et undertag, som er fast eller på banevare, så anbefaler vi altid at du får minimum et tilbud for at få den bedste pris.