Tiden sætter sine spor på mange ting, også et tag. Det flotte udseende og tagets styrke, kan gradvist aftage med tiden, og derfor kan charmen ved et hus dale. Mange vælger at lægge et helt nyt tag, men der findes også en løsning, der i flere tilfælde forlænger det flotte udseende og styrke på taget. Her snakker vi om rensning af taget og en omgang tagmaling. Dette kan ofte forlænge levetiden på dit tag i op til 15 år.

Tagmaling af forskellige materialer

Der findes mange forskellige materialer til taglægning, og det er ikke alle materialer der egner sig til tagrensning og tagmaling. Herunder vil vi komme ind på de mest gængse typer, som egner sig til tagmaling og tagrensning. Vær opmærksom på at normale teglsten og naturskifer, ikke egner sig til tagmaling.

Tagmaling betontagsten

Et tag bestående af betontagsten (også kaldet cementtagsten), er et godt og billigt alternativ til andre tagmaterialer. Med tiden vil det danske vejr langsomt slide den oprindelige overflademaling af, og dermed vil der fremstå en ordinær cementfarve tilbage. Ved betontagsten, er processen omkring rensning og maling særligt nem, hvilket gør det til en god løsning, når taget skal shines.

 

Tagmaling skiftertag

Skifer er et af de mest hårdføre tagmaterialer der findes, og levetiden overstiger ofte over 100 år. Dog er ægte skifer en dyr løsning, men en flot og højkvalitetsløsning. Derfor vælger mange at benytte sig af naturskifer. Det kan dog ikke anbefales at male et tag af naturskifer. Dog kan et normalt skifertag både renses og males. Processen er typisk, at taget undersøges for dårlige skiferplader og taghætter, hvorefter det renses og males.

 

Tagmaling eternit

Et eternittag er i dag et populært valg omkring tagbelægning. Dette skyldes dets forholdsvis lange levetid, og at der er så godt som vedligeholdelsesfrit. Dette egner sig tilmed til at både rens og tagmaling, men oftest kan det bedre betale sig at lægge nyt tag ovenpå det gamle.

 

Opsummering med flere egnede tagmaterialer til tagmaling

Nedenstående typer af tag er egnede til tagmaling. Dog bør der altid foretages et tagtjek, for at se om netop dit tag egner sig specifikt til opgaven.

  • Betontagsten
  • Eternitplader
  • Skiferplader
  • Tagpap
  • Decra plader

Tagmaling gør det selv

Måske er du typen, der vil lave en gør-det-selv løsning omkring tagmalingen. Det kan være smart, og er meget billigere end at få et professionelt firma til at udføre opgaven. Dog er det en farlig og besværlig proces, hvor der indgår flere specielle processer. Disse fremgår herunder.

  1. Gennemgang af tag, hvor det undersøges for slitage og fejl
  2. Rens af tag
  3. Algebehandling af tag
  4. Tagmaling

Den første del af processen er en grundig gennemgang af tagets stand, da slitage og fejl kan medvirke til at hverken tagrensningen eller tagmalingen ikke bør gennemgøres. Her bør du være særlig grundig, da det er vigtigt at der er optimale vilkår for hele processen. Efter den grundige gennemgår bør taget renses. Dette kan gøres med en højtryksrenser, og herefter kan det algebehandles med det eneste godkendte middel til algebehandling AlgeFri N. Du kan også vælge at benytte børste og vand, for en mere skånsom behandling af taget. Det er vigtigt at taget renses grundigt for sikre at taget holder sin styrke, og tagoverfladen bedre kan holde på tagmalingen.

Når hele renseprocessen har fundet sted, og taget er tørt, så bør dække alle flader der ikke skal males til. Her bør du bruge afdækningsplast. Efter afdækningen af fladerne bør du blande den indkøbte tagmaling op med 10-20% demineraliseret vand. Denne blanding skal benyttes som grunder til det første lag. Herefter males taget helst 2-3 gange for et optimalt resultat.

Vi anbefaler dog på stærkeste at få en professionel tagmaler til at udføre opgaven for det mest optimale resultat.

Tagmaling priser

Ved et professionelt kan prisen svinge meget. Den givne tagmaler vil først tage ud og gennemgå dit tag, hvorefter alt måles op. På baggrund af dette tagtjek foretages der er en priskalkulation over tagrensningen og tagmalingen. Du bør være opmærksomhed på hældningen på dit tag, da en høj taghældning gør prisen højere. Vi har udarbejdet en gennemsnitlig pris, der kan være vejledende for prisen. Vær opmærksom på, at priserne gælder ved et projekt på over 75 m2. og er eksklusiv moms.

Tagmaling pris pr. m2

Taghældning på op til 30°90 kr. pr. m2
Taghældning på mellem 30°-45°130 kr. pr. m2

Dermed vil et tag med en hældning 30° på 100 m2 koste 9000 kr. Yderligere omkostninger kan fremkomme, hvis der er skade på taget, stærkt alge- og mosplaget eller der skal ekstra lag maling til.

Sidder du med tanker omkring at få taget malet? Ved at trykke på knappen herunder, så vil du blive sendt videre til 3byggetilbud, hvor du kan modtage 3 gratis og fuldstændig uforpligtende tilbud på tagmaling. Succesraten er 98% og med 300.000+ opgaver i bagagen, så vil de hjælpe dig med at finde den helt rigtige mand til din opgave.

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud