Måske har du stiftet bekendtskab med ståltag i forbindelse med maskinhuse, haveskure eller en carport. Her har ståltage flittigt været brugt, men nu vælger mange husejere også at montere et ståltag, og dette er ikke uden grund. Dette skyldes primært en god holdbarhedstid på ståltaget, hvor du mange steder, kan få over 40 års garanti på dit ståltag. Tilmed er prisen fordelagtig, og det er oftest muligt at lægge ståltaget direkte ovenpå det nuværende tag, hvilket gør det til en hurtig, billig og nem løsning sammenlignet med andre alternativer til taget. For ikke at sige, at de fleste ståltage bliver faconskåret, så du derved bl.a. kan få et ståltag med teglprofil. Dette vil sige, at taget vil ligne det traditionelle ståltag, som mange danskere har monteret på deres boliger.

Ved at trykke på knappen herunder, så vil du blive sendt videre til vores partner 3byggetilbud, hvor du kan modtage 3 gratis og fuldstændig UFORPLIGTENDE tilbud på et ståltag. Succesraten er 98% og med 300.000+ opgaver i bagagen, så vil de hjælpe med at finde den helt rigtige virksomhed til opgaven. Du skal blot udfylde felterne, og så vil du hurtigst muligt blive præsenteret for 3 tilbud på din problemstilling.


Se hvordan konceptet fungerer i videoen under knappen

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud

Hvad koster et ståltag? – Ståltag priser

Det afgørende for mange husejere er prisen på taget. Derfor vil du måske helt naturligt gerne vide prisen på ståltag, og her indgår flere ting omkring prisniveauet på det pågældende ståltag.

Stålplader til tag på mål

Et af de første spørgsmål du bør stille dig selv er: ”Skal jeg bruge særlige mål til mine plader?”. Dette kan være svært at svare på, hvis man ikke har større erfaring med montering af tag mv. Derfor skal du være opmærksom på hvilke mål ståltagspladerne skal opfylde på dit tag. Ståltagsplader med standardmål er helt naturligt billigere end ståltagsplader med specifikke mål. For at opnå det bedste resultat, så råder vi til en konsulentsamtale med en eksisterende udbyder på markedet. Her vil vi anbefale Profilmontage ApS, der har en score på 4,2/5 på Håndværker.dk med over 30 anbefalinger. (Nedenstående er et affiliate-link)

>>>Her Klik her og modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på et ståltag <<<

Ståltag kvalitet

Som med alle andre tagbelægningerne, så spiller kvaliteten altid en væsentlig rolle. Her skelnes der ofte mellem anden sorteringer og højkvalitetsplader. Anden sorteringerne vil alt andet lige være billigere ned højtkvalitetspladerne, og dermed kan de være at foretrække hvis de skal benyttes til et mindre projekt som et skur eller lignende. Skal du derimod bruge ståltaget til carport, maskinhus eller til nybyggeri, så anbefales det altid at købe den bedste kvalitet på markedet. Her får man ofte over 40 års garanti med i købet, og dermed sikret, at der ikke sker uforudsete ting med det monterede ståltag.

Montering af ståltag

Ståltag kan monteres selv, men det anbefales på det kraftigste at få en professionel montør til at montere ståltaget. Dette vil tilmed også give dig en øget garanti i de fleste tilfælde på hele taget. Monteringen af ståltaget afhænger af mange faktorer, som hvor mange kvadratmeter det skal dække, sværhedsgraden af monteringen og hvor hurtigt taget skal lægges. Vi anbefaler at kontakte en professionel montørvirksomhed, og modtage tilbud på, hvad de skal have for hele ståltaget samt monteringen af det. Dertil også om du ønsker tagrender mv. inkluderet i prisen.

Fordele ved ståltag

Måske har du tænkt over hvad fordelene egentligt er ved et ståltag modsat andre tagbelægninger. Ud over det flotte udseende, som kan skæres i de ønskede mål og former, så er det også muligt at levere inddækninger til det ståltag du overvejer at købe. Derfor kan du få et ståltag til en yderst fordelagtig pris, der ligner mange andre tagbelægninger. Tilmed er det også muligt at bestille ståltaget i mange farver, hvilket skaber gode muligheder for at montere et flot tag på enten nybyggede huse, carporte, skure, maskinhuse mv.

En anden fordel ved et ståltag er dets glatte overflade, der er med til at sikre modstand af det danske vejr og andre faktorer. Den glatte overflade på ståltaget er med til at sikre taget mod mos, og medvirker til, at skidt lettere regner af taget. Derved kan du undgå de store plamager af mos, som er kendetegnet ved et traditionelt teglstenstag.

Typer af ståltag

Langt de fleste ståltagsplader er fremstillet af en galvaniseret stålplade, som er belagt med en overflade, der er vejrbestandig. Den galvaniserede stålplade og overfladebehandling er med til at forlænge levetiden på ståltaget, og tilmed medvirkende til at minimere vedligeholdelsen af det.

ståltag opbygning

Ståltag trapez – Opbygning

Ovenfor ses en model af en trapezplade fra Profilmetal, der har stor erfaring indenfor produktion af ståltagsplader, og har tilmed egen produktion i Slagelse. Her ses opbygningen af pladen, hvor du særligt bør være opmærksom på overfladebelægningen. Her skelnes der mellem flere typer af overfaldebelægning, men de 2 mest udbredte er ”Hard Coat 25” og ”Hard Coat 50”. Så tænker du nok. Hvad er det?

Hard Coat 25 kaldes også polyester, og er en ældre form for belægning, der findes hos de fleste producenter. Her kaldes belægningen dog oftest polyester, men tallet 25 er egentligt et udtryk for belægningens tykkelse. I dette tilfælde 25 µm. Dermed vil denne plade være meget glat, hvilket mindsker risikoen for et beskidt- og alge/mosplaget tag.

Hard Coat 50 omfatter derimod en belægningstykkelse på 50 µm, hvilket gør den mere modstandsdygtig end Hard Coat 25 belægningen. Ved denne belægning ses tilmed en længere garanti, da belægningen af pladerne er så tyk.

Efter belægningen ses der en primer, der øger beskyttelsen af en utilsigtet nedbrydning af stålet. Herefter en passivering inden galvaniseringen af stålpladen på begge sider. Passiviseringen er egentligt blot til for at både primeren og bagsidemalingen hænger bedre ved.

Alt dette gør, at der findes flere tilpasningsmuligheder for et ståltag. Du kan vælge farver, længder, tykkelser og ligeså skruer mv. Dette gør løsningen nem for dig, der ønsker at montere taget selv på et skur eller lignende. Vi anbefaler Profilmetal, hvis du ønsker at købe ståltagsplader.

Profilmetal ståltag

Isolering af ståltag

Det er VIGTIGT at læse med her. Det er ikke muligt at udføre traditionel isolering direkte imod en ståltagsplade. Dette skyldes, at der kan dannes kondens på bagsiden af pladen, hvilket gør at isoleringen basalt set, vil suge kondensen til sige. Dette er ikke optimalt, og derfor skal der ikke ske en isolering af ståltaget. Derimod anbefales det at montere et diffusionsåbent undertag under ståltaget. Ved et diffusionsåbent undertag er det nemlig muligt at isolere op til undertaget, hvilket er mere hensigtsmæssigt omkring et ståltag.

Læs mere om undertag og et diffusionsåbent undertag her