Måske du har overvejet at få lagt et skifertag? Et skifertag ser fantastik ud, og det kan holde i mange år. Materialet skifer er et letforarbejdeligt, robust og slidstærkt materiale, der har været benyttet til beklædning af tag, facader, gulvbeklædning mv. Brugen af skifer kan endda spores helt tilbage til Romerriget, hvor Romerne benyttede den finkornede og ofte sedimentære bjergart til flisebelægning. Hvis du ligesom os her ved Tag-Tips synes at et skifertag ser hammergodt ud, så vil vi anbefale dig at læse med her.

Skifertag af naturskifer eller kunstskifer?

Der findes i dag reelt flere typer af skifer, men de to typer skifer, som vi typisk benytter i dag hedder naturskifer og kunstskifer. Så spørger du måske dig selv, hvad er forskellen på naturskifer og kunstskifer? Vi vil her komme ind på begge typer skifer. Tilmed også fordele og ulemper ved de 2 forskellige typer skifer.

Naturskifer – Skifertag

Den originale og ægte type skifer. Naturskiferen har fået sit navn, da skiferen skæres direkte ud fra en klippevæg, hvorefter det sorteres og tilskæres til den pågældende kundes præferencer, eller i standardmål. Naturskifer har typisk en sortgrå nuance, og er principielt et meget efterspurgt materiale, hvilken prisen også påpeger. Prisen er nemlig i den højere ende, hvilket skyldes den omfattende proces fra klippevæg til en tilskåret skiferplade. Naturskifer kommer primært fra Spanien, som står for langt over halvdelen af verdens produktion af skifer.

Naturskifer er blevet benyttet langt tilbage i tiden, og det er ikke uden grund. Vælger du at investerer i et skifertag, så vil et typisk naturskifertag have en holdbarhed på over 100 ÅR! Dermed kan tagets lange levetid opveje dets pris. Tilmed ser det super flot ud.

Kunstskifer – eternitskifer

Kunstskifer kaldes også for eternitskifer, og det er ikke uden grund. Måske har du stiftet bekendtskab med historien om eternit, og noget der hedder asbest. Det skal man heldigvis ikke bekymre sig om længere, hvis blot et eternittags plader ikke er fra før 1988. I dag benytter man typisk termen fibercement, og det er af netop fibercement som kunstskifer består af. Dermed materialet fabriksfremstillet.

Fibercementen/kunstskiferen/eternitskiferen bliver produceret med samme farvenuancer som naturskifer, og generelt vil farvenuancen på kunstskifer være mere ens end på naturskifer. Farvenuancen på naturskifer kan godt variere. Kunstskifer er et væsentligt billigere materiale end naturskiferen, da fibercementen bag kunstskiferen består af forstærket cement med fibre af PVA og cellulose.

Ved at kigge på naturskifer og kunstskifer, så kan det være svært at spotte den store forskel. Den primære synsforskel findes som udgangspunkt ved kunstskiferen som har en glattere overflade og en mere ensartet nuance end naturskiferen.

Opsummering på naturskifer og kunstskifer – Skifertag priser

Den primære forskel på naturskifer og kunstskifer kan findes i navnet. Naturskifer består af skifersten fra en klippevæg, som bliver tilpasset til ensartede skifersten. Kunstskifer/eternitskifer består af fibercement, som bliver består af forstærket cement med fibre af PVA og cellulose. Dermed et kunstigt fremstillet materiale.

Holdbarhed på et naturskifertag er typisk over 100 år, mens et kunstskifertag er typisk over 30 år.

Prisforskellen på et naturskifertag og et kunstskifertag er markant, hvilket bunder i at naturskifer er et eftertragtet materiale. Det er ikke uvant at betale omkring 1000 danske kroner pr. kvadratmeter naturskifertag. Dertil kommer undertag mv. Til gengæld vil naturskifertaget holde i over 100 år, og dermed skal et naturskiftertag ses som en investering. Prøv fx at beregne levetiden på taget sammenlignet med prisen, og herefter kan du prøve at beregne en anden tagbelægning for at se dets forventelige “årspris”.

Skal jeg så vælge naturskifer eller kunstskifer? Det er et meget svært spørgsmål, og her lader vi beslutningen være helt op til, da der er mange overvejelser inde omkring et skifertag. Alternativt kan du gå ind og læse om de mange andre tagprofiler, som vi har beskrevet her på siden.

Skifertag pris

Prisen på et skifertag er meget svær at præciserer. Det afhænger af mange faktorer. Bl.a. om taget skal lægges på et eksisterende tag, skal lægges på et nybygget hus mv. Hvis du påtænker at lægge naturskifer på et eksisterende tag, så er det ikke sikkert, at det kan lade sig gøre. Det skyldes, at naturskifer er et tungt tag.

Hvis du skal have monteret skifertag på et nyt hus, så skal du oveni vejledende priser på skiftertag beregne pris på oplæggelse, fastgørelse (skal fastgøres med særlige kobberskruer) undertag, lægter mv.

Derfor anbefaler vi som altid, at du indhenter tilbud på dit tagprojekt. Ved at trykke på knappen herunder, så vil du blive sendt videre til 3byggetilbud. Her skal du blot beskrive dit tagprojekt, og indsende din opgave. Herefter vil du modtage 3 gratis og fuldstændig UFORPLIGTENDE tilbud på et skifertag. Succesraten er 98% og med 300.000+ opgaver i bagagen, så vil de hjælpe dig med at finde den helt rigtige mand til din opgave

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud

Vi håber at denne artikel har givet dig indsigt i materialet skifer, og har besvaret dine spørgsmål omkring et skifertag. Vi mener nemlig, at det er væsentligt at danne sig et overblik over et tagprojekt. Så kommer der heller ingen ubehagelige overraskerne undervejs.