Hvad koster et nyt tag? Måske har du stillet dig selv dette spørgsmål, og vi vil i denne artikel gøre dig klogere på netop dette og andre spørgsmål i henhold til et nyt tag. Så er du på udkig efter et nyt tag, så er du kommet til det rette sted! Vi har sammensat en artikel til netop dig – HELT GRATIS

Hvad koster et nyt tag?

Der skelnes mellem mange forskellige tagmaterialer og detaljer på et tag, hvor der kan være en kæmpe prisforskel. Derfor kan markedet for et nyt tag godt virke som uoverskueligt. Først og fremmest, så passer visse tagmaterialer til visse hældninger på et tag. Prisen kan ligeledes varierer demografisk, og generelt er priserne dyrere på Sjælland end Jylland. Tilmed kan priserne også varierer kraftigt fra firma til firma, og derfor anbefaler vi altid at indhente flere tilbud, da kvadratmeterprisen kan have et stort spænd. Vi vil herunder liste forskellige typer af tag op, og komme ind på de forskellige priser, holdbarheder og styrker.


Ved at trykke på knappen herunder, så vil du blive sendt videre til 3byggetilbud, hvor du kan modtage 3 gratis og fuldstændig UFORPLIGTENDE tilbud. Succesraten er 98% og med 300.000+ opgaver i bagagen, så vil de hjælpe med at finde den helt rigtige virksomhed til opgaven. Du skal blot udfylde felterne, og så vil du hurtigst muligt blive præsenteret for 3 tilbud på din problemstilling.


Se hvordan konceptet fungerer i videoen under knappen

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud


Teglstenstag

Et teglstenstag er det mest populære form for tag i Danmark, og har tilmed den længste levetid af alle typer af tag. Når selve tagkonstruktionen er lavet af et ordentligt materiale, så kan taget holde i over 50 år, hvilket gør det til en særlig god langtidsinvestering. Ved køb af et teglstenstag, så opnår du som regel altid en garanti på mellem 15-30 år.

Et godt valg til huset, og tilmed er det også superflot!

  • Garanti på mellem 15-30 år.
  • Teglsten skal anlægges på et tag med minimum 20-25 grader.
  • Meget svingende priser på et teglstenstag

Skifertag

Der skelnes mellem to typer af skiftertag. Disse  er:

  • Naturskifer
  • Eternitskifer

Forskellen mellem de to typer vil blive beskrevet her:

Naturskifer

Naturskifer er et utroligt holdbart materiale, og er dannet af leraflejringer. Naturskifer er blevet brugt i flere hundrede år, og det er ikke uden grund. Det kan ikke brænde, og er et væsentligt stærkere materiale end fx teglsten.

Den forventede levetid for et naturskifertag er over 100 år, men desværre er prisen også i den høje ende for et tag. Dog er det årlige output en bedre investering end mange andre tagbelægninger, og derfor ses der også en stigning af tage med naturskifer.

 • Garanti på 40 år
 • Dyrt tag
 • Langtidsholdbart – 100 år

Eternitskifer

Eternitskifer er et helt andet materiale end naturskifer, da det produceres af fibercement, og kommer i mange farvenuancer og størrelser. Den mest markante forskel mellem eternitskifer og naturskifer er dog overfladen af selve pladen. Her er eternitskifer ofte mere glat i overfladen, mens naturskifer er mere rustik i sit udtryk.

Prisen for et eternitskifertag, er også noget billigere end et naturskifertag. Dette skyldes, at det produceres af fibercement, og dermed er selve materialet ikke af samme rustikke karakter. Dog er prisen ofte meget god i forhold til holdbarheden der ofte er omkring 40 år.

 • Garanti på 10-15 år.
 • God pris
 • Forventet holdbarhed på 40 år

Eternittag

Et eternittag er blevet en mere populær løsning i mange nybygger-områder. Eternittaget er også produceret af fibercement, og mange kender faktisk bedre et eternittag som et fibercementtag. Prisen er i den lave ende, og derfor vælger mange også at lave deres facade i materialet.

Et eternittag har typisk en holdbarhed på 35 år, og er meget nemt at montere. Dermed sparer du også penge på firmaet der skal lægge tag på.

 • Garanti på 10-15 år
 • Billig pris
 • Forventet holdbarhed på 35 år.

Tagpap

Tagpap er meget universelt, og kan anvendes på langt de fleste tagtyper. Endda på taghældningerne helt ned til 3 grader. Mange vælger at montere tagpap ovenpå deres gamle tag i forbindelse med en renovering. Dermed er der mange penge at spare, da et tidligere tag dermed ikke skal bortskaffes. Tilmed er selve tagpappen meget billig.

Tagpap har en forventet holdbarhed på 25 år, og de fleste firmaer giver en garanti på 10 år. Tilmed er det nemt at montere, kan lægges ved lav hældning og er meget billigt.

 • Garanti på 10 år
 • Billigt pris
 • Forventet holdbarhed på 25 år.

Hvad koster et nyt tag? – Billigt nyt tag

Mange vægter prisen højt, når de skal ud og investere i et nyt tag. De opgivne priser er oftest gode, men når man skal have et billigt nyt tag, så er der flere ting der skal tages med i overvejelsen. Prisen kan spænde meget, og kvadratmeterprisen kan have et spænd på over 2000 kroner. Dertil skal du som husejer altid være opmærksom på, hvad der indgår i prisen. Som udgangspunkt der nedenstående ikke indkluderet i kvadratmeterprisen på taget:

  • Tagrender
  • Kviste
  • Efterisolering
  • Skorsten
  • Skotrende

Når det kommer til prisen på et nyt tag, så er den geografiske placering af dit hus ikke uvæsentlig. Priserne på et tag er generelt billigere i Jylland end på Sjælland. Derfor skal du altid være opmærksom på prissætningen.

Bemærk ligeledes, at det er muligt at søge om energitilskud ved renovering af et tag. Her tages der udgangspunkt i om renoveringen nedsætter energiforbruget i boligen. Hvis du er usikker på ovenstående, så tag fat i en fagkyndig, og få svar på spørgsmålet.

Pris nyt tag og undertag

Det er altid en god idé at undersøge muligheden for et undertag, da visse tagbelægninger ikke holder vandet ude. Særligt under vejrforhold som regn- og snevejr, hvor vindstød rammer selve tagkonstruktionen. Et undertag er ganske enkelt et mindre “tag” under dit tag, som typisk laves af en vandtæt dug eller plader.

Grunden til at du bør overveje et undertag er de danske vejrforhold. Hvis et undertag lægges, så vil det holde regn og slud væk fra selve tagkonstruktionen, og ned i din tagrende. Dermed vil din tagkonstruktion ikke blive offer for bl.a. skimmelsvamp.

Ny tagkonstruktion pris

Selve tagkonstruktionen er det mest væsentlige omkring taget. Ingen tagkonstruktion vil sige ingen tag. En dårlig tagkonstruktion, vil sige et dårligt tag. Derfor bør du altid tjekke op på hvordan kvaliteten er på din tagkonstruktion. Heriblandt også dine spær. Prisen på en ny tagkonstruktion kan variere meget, og afhænger mange faktorer. Derfor anbefaler vi, at du kontakter en forhandler, og forhører dig om en pris.

Nyt tag ovenpå det gamle

Mange oplever prisen på et nyt tag, som et mindre chok. Derfor har flere danskere valgt at pålægge at nyt tag ovenpå det gamle, da der er mange penge at spare. Dog kræver denne løsning, at det eksisterende tag samt tagkonstruktion, er sundhedsmæssigt i den gode ende. Dette skyldes, at man blot lægger et nyt tag ovenpå gamle tagplader. Derved kan man potentielt skabe dårlige vilkår for det nye tag, som dermed ikke vil holde så længe, som et nyt tag.

Her skal du som husejer se dit gamle tag, som det nye tags undertag. Når nye tagplader monteres, så bores der huller i det tidligere tagmateriale, hvilket kan være uhensigtsmæssigt, hvis en af de nye plader skulle opleve skader. Dermed bør du overveje om du vil montere nyt tag ovenpå det gamle i samarbejde med en fagkyndig, inden du foretager en beslutning at montere et nyt tag ovenpå det gamle.

Nyt tag gør det selv

Flere danskere har selv haft tanken om at skifte taget uden hjælp fra en professionel. Dog frarådes dette meget! Udskiftningen af et tag er en særlig kompliceret opgave, hvor det er vitalt at der ikke opstår fejl og mangler. Hvis taget ikke bliver lagt korrekt, så kan man bl.a. opleve problemer med fugt. Hermed kan selve tagkonstruktionen blive offer for fugt, som kan gå videre ned i selve huset og medføre skimmelsvamp.

Hvis du er fagkyndig eller kender en fagkyndig, så er det dog muligt at skifte taget på egen hånd. Tilmed er der mange penge at spare. Har du selv lagt taget, så skal du dog være opmærksom på de juridiske aspekter. Det er nemlig dit eget ansvar, hvis der opstår problemer med taget. Din forsikring vil ikke dække i dette tilfælde, hvis det anslås at taget ikke er lagt korrekt. Tilmed mister du også producentens garanti.

Forberedelse er nøglen inden beslutningen om et nyt tag

Måske har du stiftet bekendtskab med det klassiske overslag ud fra beskrivelsen af et håndværkerprojekt. Dette gælder også ved prisen på et nyt tag. Derfor kan vi slet ikke anbefale det nok, at du sætter dig ind i detaljerne omkring et nyt tag. Dette gør det tilmed lettere for firmaet, som skal varetage netop din opgave. Her kan du med fordel begynde at tænke på tagrender, kviste, efterisolering, undertag, skotrender mv. Måske du vil have en skorsten? Alt dette skal gerne gennemtænkes inden, så du kan undgå en ubehagelig regning, der ikke var planlagt undervejs.

Detaljer som bør gennemtænkes inden indhentning af tilbud på et nyt tag

 • Hvilke tanker har du gjort omkring taget. Gå gerne i detaljer, og nævn endeligt hvad du gerne vil have med i tilbudet (tagrender, kivste, skorsten mv.)
 • Skal du have et nyt tag ovenpå det gamle, skal det afmonteres eller er boligen helt ny?
 • Tidshorisonten for hvornår taget gerne skal stå færdigt

Hvis du ikke kan gå i detaljer omkring et nyt tag, eller du mangler inspiration, så vil et erfarent tagfirma altid kunne komme med gode løsningsforslag til din opgave. Husk dog ikke at vælge det første og det bedste, men indsamle informationer. Et nyt tag er en stor opgave.

Nyt tag – Love og regler

Et nyt tag indebærer også nogle love og regler, som skal overholdes. Her skal man særligt være opmærksom på lokalplaner og servitutter. Der kan nemligt stilles særlige krav til tagets materialer og dets udformning.

Tinglyste servitutter er begrænseder rettigheder over fast ejendom. Dette er også særlig relevant ved køb af ny bolig, da det kan indskrænke muligheden for fx. at taget kan have en høj hældning. Ved ældre boliger kan det også bestemmes om man må skifte tagmateriale mv. Tinglyste servitutter ved privat ejendom er generelt mere reglen end undtagelsen, og det er derfor vigtigt at tjekke tingbogen inden at der monteres et nyt tag.

Lokalplaner er også vigtige at tjekke. I flere parcelhusområder stilles der fx. krav på røde teglsten og i sommerhusområder kan der fx stilles krav til stråtag. Undersøg derfor altid reglerne for lokalplanen.

Udover lokalplaner og servitutter, så kan man tjekke om nødvendigheden for byggetilladelse. Som regel er dette dog ikke nødvendigt, men det er altid en god ide, at få det tjekket. Vælger du at lægge taget selv, så er det vitalt at sætte sig ind i bygningsreglementet, så alle krav overholdes.

Hvad koster et nyt tag, og hvilket tag er billigst?

Gennem denne artikel, har du nok fået et lille indblik i hvad et nyt tag koster, og hvilket tag der er i den billige ende. Det er vigtigt, at danne sig et overblik, så man ved hvilket hældning, tagkonstruktion, belægning mv. der egner sig til netop dit hus. Den faktor som du efterspørger mest, er nok prisen, og her anbefaler vi kraftigt at indhente tilbud fra flere firmaer. Ved at trykke på knappen herunder, så vil du blive sendt videre til 3byggetilbud, hvor du kan modtage 3 gratis og fuldstændig UFORPLIGTENDE tilbud. Succesraten er 98% og med 300.000+ opgaver i bagagen, så vil de hjælpe dig med at finde den helt rigtige mand til din opgave.

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud


[Total: 4   Gennemsnit: 5/5]