Måske har du undret dig over hvad eternittag er, og den tekniske betegnelse bag dette er fibercement. Eternit anvendes til både facaden og til taget på et hus, og er gennem årene blevet et meget populært valg omkring netop taget, hvilket ikke er uden grund.

Hvad er et eternittag?

Historien omkring et eternitag er ikke ny. Den strækker sig tilbage over hundrede år, og har gennemgået en rivende udvikling. De først eternitplader blev lavet af en blanding af cement og asbestfibre, men består ikke længere af asbest, da det kan være sundhedskadeligt. Eternittag er et meget populært valg til almindeligt boligbyggeri, sommerhuse mv.

Et eternittag består hovedsageligt af cement og en blanding af særlige fibre, der gør massen meget stærk. Dertil er det også relativt let, og styrken på eternitpladerne er højere end bl.a. en betonmasse. Derfor er et eternittag meget populært, og anvendelsesmulighederne er mange. Vi vil derfor kort ridse nogle væsentlige fordele op omkring eternittag:

  • Et eternittag kendetegnes ved at være vedligeholdelsesfrit
  • Høj brandsikkerhed
  • Lang holdbarhed, og kan modstå fugt og svamp

Eternittag holdbarhed

Holdbarheden på et eternittag kan være lang, og i de fleste tilfælde holder det i op til 35 år. Det er ligeledes muligt at opnå garanti på et eternittag, som kan gælde i mange år. Den særlige masse, der benyttes til eternitplader, er en blanding af cement, særligt udvalgte fibre, mineraler og selvfølgeligt vand. Dette gør massen meget stærk, og selve eternitpladen er op til flere sammenpressede lag, der giver en stærk og stiv plade.

Alt dette gør, at du kan have glæde af et eternittag i mange år.

Eternittag priser – Eternittag pris pr. m2

Prisen på et eternittag er ikke i den høje ende, hvilket man kan undre sig over, når det er relativt vedligeholdelsesfrit, har en høj brandsikkerhed og er langtidsholdbart. Når det kommer til valg af et eternittag, så kan prisen svinge. Priserne kan svinge markant pr. m2 – Alt afhængigt af kvaliteten, og om der skal montere tagrender, skorsten, kviste mv. Det er derfor svært at præcisere en kvadrameterpris for eternittag, og derfor anbefaler vi, at du får indhentet flere tilbud på et eternittag.

Ved at trykke på knappen herunder, så vil du blive sendt videre til vores partner 3byggetilbud, hvor du kan modtage 3 gratis og fuldstændig UFORPLIGTENDE tilbud på eternittag. Succesraten er 98% og med 300.000+ opgaver i bagagen, så vil de hjælpe med at finde den helt rigtige virksomhed til opgaven. Du skal blot udfylde felterne, og så vil du hurtigst muligt blive præsenteret for 3 tilbud på din problemstilling.


Se hvordan konceptet fungerer i videoen under knappen

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud

Tryk her for at få 3 gratis og UFORPLIGTENDE tilbud

Eternittag asbest

Måske har du hørt negativt om asbestfibre før, og dette er ikke uden grund. Det er en fællesbetegnelse for nogle mineraler, der ses i flere bjergarter. Det benyttes bl.a. til brandsikring og isolering. Dog er det skadeligt at indånde i større mængder, og derfor valgte man at skabe eternittag uden asbest i slutningen af 1980’erne.

Derfor kan du som udgangspunkt altid benytte dig af nedenstående regel:

 • Er dine eternitplader blevet lagt på før 1984, så vil dit tag indeholde asbest
 • Er dine eternitplader blevet lagt på mellem 1984-1988, så er det muligt at dit tag indeholder asbest
 • Er dine eternitplader blevet lagt på efter 1988, så vil dit tag ikke indeholde asbest

En anden væsentlig ting du selv kan gøre, er at kigge på dine eternitplader. Her vil der stå et nummer på pladen, og netop dette nummer afgør om pladen indeholder asbest eller ej. Tallet du skal finde er på op til 10 cifre, og hvis det starter ud med tallene 0 eller 1, så vil denne eternitplade indeholde asbest. Dermed kan hele dit tag indeholde asbest. Hvis disse tal ikke fremgår, så indeholder dine eternitplader ikke asbest.

Det skal du være opmærksom på – Eternittag med asbest

Hvis dit tag indeholder asbest, så frygt ej. Det er ikke livsfarligt som sådan, men kan have en sundhedsskadelig virkning, og derfor skal man være påpasselig omkring taget. Derfor bør du foretage nogle særlige foranstaltninger, når du skal arbejde med taget.

  • Det er bedst, at lade en professionel om at rense et tag med asbest
  • Hvis det ønskes at taget skal males, så bør du lade en professionel udføre arbejdet. Især forberedelsen inden tagmalingen
 • Ønsker du at tilføje et ovenlysvindue/tagvindue, så skal der fjernes eternitplader, da det ikke er tilladt at skære i eternitplader med asbest. Derfor bør du benytte dig af en professionel

Eternittag gør det selv

Det kan være en billig løsning af skifte et tag på egen hånd. Dog bør man ikke forsøge af skifte et tag selv, hvis man ikke erfaring eller viden har omkring det. Det kan trække bl.a. husprisen ned, og skabe forværret holdbarhed. Husk på at udskiftning af et tag, er et stort arbejde, og det optimale resultat opnås med ekspertise!

Dog står det dig altid frit for om du vil lægge nyt tag selv. Hvis du besidder ekspertisen til det, så kan du spare rigtig mange penge i den forbindelse. Desuden er et eternittag nemmere at montere, end andre tagtyper.

Derfor er det muligt at pålægge eternitbølgeplader, hvis man har lidt teknisk snilde, og man kan spare en klækkelig sum penge. Vi anbefaler dog at kontakte en fagkyndig. 

Eternitplader beklædning

Flere vælger i dag, at udsmykke deres facader med eternitplader/fibercement. Vedligeholdelsen er minimal, og kan klare diverse vejrforhold i Danmark. De fås i op til flere farver, hvor det oftest kun er fantasien, der sætter grænser. Desuden har eternitpladerne en brandhæmmende effekt, og er nemme at montere på huset.

[Total: 4   Gennemsnit: 5/5]