Er dit tag plaget af alger? Så har du måske behov for en rensning af taget. Algebehandling af tag, er i dag blevet meget populært, og dette er ikke uden grund. Så hvis dit tag er blevet grønt, trist og mistet sin charme, så bør du læse med her og få dit smukke tag tilbage.

Det skal du vide om algebehandling af tag

I Danmarks fugtige klima, så kan det ikke undgås at taget bliver et offer for alger og mos. Oftest ses der flere store plamager af alger, hvor især skyggesiden af taget kan være ramt. De mange plamager af alger og mos kan virke som svamp, hvilket kan medføre fugt i selve tagkonstruktionen. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på omfanget af alger og mos på dit tag. Tilmed er taget MEGET pænere og indbydende uden alger og mos.

Uden en algebehandling kan du potentielt komme ud for frostsprængninger. Dette skyldes, at alger er en gruppe af organismer, som kan sammenlignes med en plante, der har væskefyldte rødder. Disse væskefyldte rødder dannes i selve tagstenen, hvilket om vinteren medfører at der sker en udvidelse, og dermed kan der opstå frostsprængninger. Dette kan reelt medfører at dit tagmateriale kan forskubbe sig, og give adgang til regn, slud og blæst under tagkonstruktionen.

Derfor kan en algebehandling være meget vigtig, og tilmed en god investering inden dit tag lider særlig last. En god beslutning for din økonomi, hvis taget er plaget af alger og mos!

Algebehandling af tag hvornår

Som med mange andre gøremål omkring udendørsarealerne ved et hus, så bør  også algebehandlingen af taget ikke ske i vintermånederne. Derfor anbefales det oftest, at man fjerner alger løbet af foråret. Dermed kan du også kigge på et flot og skinnende tag gennem hele den danske sommerperiode, og i de næste mange år!

Hvis du står og har behovet for at en algebehandling af taget i vintermånederne, så er det også en mulighed. Der er dog nogle enkelte krav, som bør overholdes inden at algebehandlingen kan blive foretaget. Disse er:

    • Algebehandling af tag kræver at der er plusgrader
    • Algebehandling af tag kræver at der er tørvejr

Algebehandling pris – Algebehandling af tag tilbud

Prisen på en algebehandling af taget kan variere meget fra virksomhed til virksomhed. Derfor skal du altid være opmærksom på hvert enkelt tilbud. Der kan være mange penge at spare, og hvem vil ikke spare det ekstra? Vi vil gerne, og måske vil du også?

Vi har derfor valgt at hjælpe netop dig! Du kan herunder få et tilbud fra 3 forskellige virksomheder, og tage lige det tilbud, som matcher dine behov. Helt GRATIS og UFORPLIGTENDE. (Nedenstående er et affiliate-link)

Tryk her for 3 GRATIS og UFORPLIGTENDE tilbud

Algebehandling af tag gør det selv

Ønsker du et algebehandle dit tag selv? Så er det flere ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest, så anbefaler Miljøstyrelsen at du tager dit algeplagede tag til særlig overvejelse, inden du vælger at algebehandle det selv. Dette skyldes, at Miljøstyrelsen kun har godkendt enkelte midler til kampen mod et algeplaget tag. Dette vil sige, at midler der ikke er omfattet af listen, er ulovlige. For at finde de lovlige produkter, så kan du læse med her.

Det eneste lovlige produkt i øjeblikket hedder Algefri N. Miljøstyrelsen har på baggrund af studier, vurderet at produktet er effektivt til algebekæmpelse. Tilmed er det sikkert at benytte for både professionelle og personer uden særlig erfaring.

Derfor bør du altid benytte Algefri N, hvis du går med tankerne om at en gør-det-selv løsning omkring algebehandling. Tilmed er det vigtigt, at du køber produktet det rigtige sted, for at få det lovlige produkt, og ikke en kopi! (Nedenstående er et affiliate-link)

Tryk her for at købe Algefri N

Algebehandling af tag

Når du har fået anskaffet dig Algefri N, så er det blot at sprøjte det på taget. Herefter skal det helst sidde i 7-14 dage, hvorefter at algerne bliver slået ihjel. Dernæst kan du ganske simpelt børste de nu afdøde alger af taget.  (Et lille tip, er at vente til der er +10 med at børste algerne af. Det gør processen meget nemmere)